евакуація позашляковика



Евакуацію автомобіля необхідно здійснювати правильно, враховуючи особливості та масу авто. Залучати до допомоги важливо професіоналів з парком сучасної техніки і великим досвідом. Особливу увагу потрібно приділяти перевезенню позашляховиків. Вони тільки формально належать до легкових машин. Але їх не можна буксирувати на тросі. Привід 4х4 в процесі циркуляції міжосьового диференціала провокує розгортання авто щодо дороги. Це може стати причиною його поломки, несправності ходової частини, перевертання.

Особливості примусового перевезення позашляховика


Маса позашляховиків більша, порівняно з вагою легкового автомобіля. Під неї необхідно підбирати евакуатор за вантажопідйомністю. Не варто забувати про надійну фіксацію. Тут будуть потрібні спеціальні ремені або троси.

Спосіб навантаження залежить від типу поломки або пошкоджень. Повністю встановлювати автомобіль на платформу доведеться тільки, якщо заблоковані колеса, кермо, вийшла з ладу КПП, є значні механічні дефекти.

Якщо позашляховик не можна привести в рух, потрібно викликати техніку з лебідкою або маніпулятором. Замовити евакуатор дешево необхідного типу пропонує наша компанія evakyator.dp.ua

Коли вигідно замовляти послуги професіоналів

Евакуація незамінна в цілому ряді випадків. Найбільш поширені:

  • серйозні технічні несправності, що не дають змоги продовжувати пересування своїм ходом;
  • проблеми з акумулятором, що не піддаються миттєвому вирішенню;
  • пошкодження, отримані під час зіткнення з іншими авто, перешкодами;
  • перевертання машини через втрату керування;
  • потрапляння авто у водойму тощо.

Викликаючи евакуатор для позашляховика, необхідно надати оператору максимально повний обсяг інформації. Точне зазначення місця дасть змогу водієві швидко знайти замовника. Дані про габарити, вагу і поломки дадуть можливість підібрати техніку, що ідеально підходить.

Евакуюють позашляхові авто з повним або частковим завантаженням. Другий метод більш поширений. Перший використовується лише в тому разі, коли встановлення на платформі обома осями неможливе. Буксирування не тільки загрожує поломками, а й небезпечне для машини. Лише кілька кілометрів такої їзди спричиняють знос шестерні, ходової частини. Її застосовують власники, бажаючи заощадити на евакуаторі. Якщо ведуча машина матиме меншу масу, крім інших проблем висока ймовірність обриву троса.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 evakyator.dp.ua | Все права защищены!

Call Now Button