евакуація мотоцикла


Мотоцикли сьогодні набули не менш широкого поширення, ніж автомобілі. Цей вид транспорту приваблює легкістю, маневреністю, економічністю обслуговування, здатністю долати міські затори. Але він не захищений від поломок, часто стає причиною або частиною ДТП. Єдиний безпечний спосіб прибрати мототехніку з дороги — евакуація. Для цієї мети найкраще викликати спецтехніку.

Причин виклику евакуатора існує величезна кількість. Найчастіше оператори служби евакуації фіксують такі запити:

  • пошкодження, отримані в результаті зіткнення з іншими транспортними засобами або перешкодами на дорозі;
  • серйозні поломки, що не дають змоги рухатися далі;
  • проколи шин;
  • відсутність палива в баку;
  • погане самопочуття водія.

Примітно, що далеко не всі мотоциклісти викликають евакуатор. Багато хто воліє обійтися допомогою друзів або знайомих, які володіють мікроавтобусами та іншими вантажними авто. Ця помилка може призвести до серйозних наслідків. У звичайній машині немає необхідних систем кріплення для стійкої фіксації мотоцикла. Дорогою до майстерні на ньому з’являються нові пошкодження, як і на кузові автомобіля.


Особливості евакуації мотобайків


Перевезення мотобайків здійснюється легковими евакуаторами, розрахованими на перевезення техніки масою до 2,5 тонн. Вони оснащені особливими системами кріплень і фіксації. Як правило, мотоцикл встановлюється на платформі обома колесами. Завдяки жорсткому закріпленню він не зсувається в процесі перевезення. Виключається биття байка об борти, його падіння тощо.

Один евакуатор може використовуватися для транспортування відразу декількох мотоциклів. Але для цього в його оснащенні має бути присутня необхідна кількість ременів і зчіпок. Вигідна для власників мототехніки попутна евакуація. Її суть полягає в тому, що евакуатор забирає кілька одиниць ТЗ, рухаючись за певним маршрутом. У такому разі витрати діляться між усіма власниками.

Професійні послуги мають кілька незаперечних переваг. Це висока швидкість, дотримання правил безпеки, гарантії. Водії евакуаторів беруть на себе відповідальність за цілісність і неушкодженість вантажу.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2020 evakyator.dp.ua | Все права защищены!

Call Now Button